Tuesday, October 4, 2011

Leggings bukan Seluar

hey ladies ...
well. hari ni aku nak cerita pasal LEGGINGS.


mula-mula, tengok video ni. TENGOK! jangan tak tengok. kang aku cubit siapa yang tak tengok tu.





LEGGINGS BUKAN SEJENIS SELUAR


Kat Malaysia ni, kita boleh lihat ramai wanita yang memakai leggings sebagai seluar biasa. tak kira tua atau muda. tapi mostly aku nampak makcik-makcik yang pakai. tak tahu lah tu. 


cerita about leggings ye. berdasarkan wikipedia, originally leggings bertujuan untuk memanaskan kaki. tetapi orang zaman sekarang pakai untuk ber-fashion. 


berdasarkan video di atas, legging bukan seluar biasa. tetapi adalah pakaian dalam (under garment) seluar ini juga mengikut bentuk kaki. bila aku kata bentuk kaki itu bermaksud termasuk dengan betis dan peha. bagi yang kurang lemak di peha , mungkin tak nampak HODOH sangat apabila pakai leggings, tetapi bagi yang ada lemak yang agak banyak atau terlalu banyak di peha, memakai leggings akan buat anda nampak HODOH. sebab, peha yang banyak lemak akan bergoyang apabila kita bergerak dan apabila kita pakai leggings, lemak yang bergoyang di peha akan nampak lebih jelas. dan apabila lelaki nampak, jangan haraplah diorang nak terpikat.

macam mana pula kalau pakai leggings yang terlalu jarang sehingga boleh nampak warna kulit kita dan kita pakai dengan baju yang singkat. sure lelaki yang nampak, mereka akan 'tergoda'... haish . aku tak tahu lah nak cakap macam mana lagi ..

tolonglah jangan pakai leggings sebagai seluar biasa . memang hodoh weh . tolonglah. jangan..

bak kata orang putih dalam video tu
                     " kalau nampak wanita yang pakai leggings, campakkan seluar biasa untuk diorang pakai"